"Neka crknem, ali neću za Holivud da budem ruski ubica"

Ugledni ruski UFC borac i glumac Oleg Taktarov odbio je “unosnu” ponudu Holivuda da igra zlikovca koji masakrira civile u Ukrajini, rekavši da će radije umreti od gladi, nego igrati takve uloge.

Izvor:
Oleg Taktarov (levo) sa rediteljem Džonom Hercfeldom i glumcem Karelom Rodenom (Foto: Gettyimages)
Oleg Taktarov (levo) sa rediteljem Džonom Hercfeldom i glumcem Karelom Rodenom (Foto: Gettyimages)

“Muškarac, Rus, u kasnim četrdesetim, po imenu Roman, lider je grupe ruskih separatista koji ratuju u Ukrajini. Posle masakra u mirnom ukrajinskom selu, Roman i njegovi ljudi odlaze do oborenih američkih aviona i kreću u poteru za tri marinca koji pokušavaju da im zavaraju trag”, citirao je Taktarov ponudu na Fejsbuku.

On je dodao da na kraju filma preživljava samo jedan protagonista i to Amerikanac, koji uspeva da pobedi sve zlikovce.

Oleg Taktarov odbio je da igra ulogu stereotipizovanog zlikovca, uprkos tome što u poslednje vreme nema dobro plaćene angažmane.

“Novac mi nikad nije bio potrebniji, ali sam rekao ‘ne’ ovoj ‘unosnoj ponudi’ iz Holivuda… Radije ću gladovati”, napisao je on.

Njegov post izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama, a većina pratilaca ga je podržala.

On je kasnije za REN TV uporedio ponudu koju je dobio sa učešćem u političkom blaćenju i rekao da su četiri kompanije koje su u vlasništvu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka zarađivale od rata u Donbasu. Oleg je dodao da je promenio ime lika koji mu je ponuđen iz etičkih razloga.

“Očigledno je ko profitira iz ovog konflikta”, rekao je on.

Glumac rođen 1967. preselio se u SAD 1994. u potrazi za holivudskom slavom. Kako bi ostvario svoj san i došao do nekog novca, Taktarov je morao da učestvuje u različitim takmičenjima u borilačkim veštinama u kojima je stekao nadimak “Ruski medved”. Njegov uspeh na MMA turnirima pomogao mu je da krene u glumačke vode.

Izvor: sputniknews.com

Film/TV

Pola veka filma "Skupljači perja"

"Bože, ako mi podariš još jedan život posle smrti, dopusti da budem Ciganin, dopusti da sam izaberem jedan od puteva - put radosti koji će od mene načiniti srećnog čoveka ili put smrti u susret sa tobom", govorio je Aleksandar Petrović, koji je pre 50 godina snimio kultni film "Skupljači perja".

Film/TV utorak 28.03. 14:54 Komentara: 12
strana 1 od 1399 idi na stranu