Završeno snimanje novih "Ratova zvezda"

Filmska ekipa reditelja Džej-Džeja Abramsa završila je snimanje sedmog nastavka filma "Ratovi zvezda" u britanskom studiju Pajnvud, posle čega je održano slavlje u londonskom Muzeju nauke.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.11.2014.

13:01

Default images

Abrams je završio snimanje filma tokom proteklog vikenda, posle sedam meseci snimanja koje je jednom bilo prekinuto zbog povrede 71-godišnjeg glumca Harisona Forda, koji je 7. juna udario nogu o hidraulična vrata.

Na proslavi u muzeji svi gosti su dobili kačkete s logom filma, dok su protagonisti filma pročitali dugo i dirljivo pismo u kojem zahvaljuju svim članovima filmske ekipe za saradnju.

"Za nas je bila prava čast i ogromna radosti raditi s vama. Znali ste da se suočite sa svakim izazovom", navodi se u pismu.

Reditelj, čiji film treba da izađe 18. decembra 2015. godine, ima zadatak da montira film i doda sve neophodne specijalne efekte, pošto je, kao njegov prethodnik Džordž Lukas, koristio makete tokom snimanja. Snimanje filma počelo je početkom aprilu u Londonu.

Pored starih glumaca Harisona Forda, Keri Fišer i Marka Hamila, u filmu igraju i novi, mladi glumci. Originalnu trilogiju čine "Ratovi zvezda: "Nova nada" (1977), koju je režirao Džordž Lukas, "Imperija uzvraća udarac" (1980) Irvina Keršnera i "Povratak džedaja" (1983) Ričarda Markana.

Potom je snimljena "prikvel" trilogija, to jest epizode 1, 2 i 3 - "Fantomska pretnja" (1999), "Napad klonova" (2002) i "Osveta Sita" (2005), a sve tri je režirao Lukas.

"Prikvel" trilogija, donekle uz izuzetak "Osvete Sita", naišla je na loš prijem kod kritike, ali je svejedno bila "razbijač bioskopskih blagajni" kao i originalna trilogija.

Serijal "Ratovi zvezda" postao je fenomen pop kulture, lansirajući nove filmove na tu temu, knjige, kompjuterske igrice i televizijske serije. Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda "Star Wars" tokom 28 godina postojanja iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspešnija filmska franšiza u istoriji kinematografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: