"Ratovi zvezda: Epizoda VII" stiže 18.12.2015.

Pre mnogo godina, u galaksiji jako daleko, postojali su "Ratovi zvezda". Za nešto više od dve godine, na planeti Zemlji, novo poglavlje svemirske sage biće ispričano. Kompanija Dizni objavila je da će premijera Epizode VII biti 18. decembra 2015. godine.

Kultura

Izvor: Izvor: Forbes

Petak, 08.11.2013.

10:41

Default images

Epizoda VII biće nastavak filma iz 1983. "Povratak Džedaja" i nastaviće priču o Luku Skajvokeru, Hanu Solu, Pincezi Leji, R2D2, C-3PO...

Iako su ranije vesti govorile da izvršni direktor "Diznija" Bob Iger želi premijeru tokom leta 2015, a a da kreativni tim predvođen Ketlin Kenedi to planira za leto 2016. godine, na kraju je napravljne kompromis oko premijere filma koji mnogi željno očekuju.

“Ovo je očigledno jedan od najvažnijih filmova za nas u sledeće dve godine. Izabrali smo dan koji će našem kreativnom timu omogućiti da napravi veliki film," rekao je Bob Iger.

Takođe, naglasio je da je izabrani datum isti, kao u slučaju premijere "Avatara" 2009. godine.

Ratove zvezda: Epizodu VII režiraće Džej Džej Abrams (Super 8, Mission: Impossible III, Star Trek), a scenario pišu Abrams i Lorens Kasdan ("Otimači izgubljenog kovčega", "Imperija uzvraća udarac", "Povratak Džedaja"). Snimanje filma će početi u proleće 2014. godine u "Pajnvud" studiju.

Dizni je kupio prava na "Ratove zezda" od Džordža Lukasa pre godinu dana za 4,05 milijarde dolara, a Lukas je rekao da će većinu tog novca donirati u humanitarne svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: