„Crna Zorica“ na festivalu u Holivudu

Dugometražni igrani film „Crna Zorica“ reditelja Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalabus imaće svoju holivudsku premijeru u zvaničnoj takmičarskoj selekciji 17. „Hollywood Film Festivala“ koji se održava od 18. do 21. oktobra ove godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.10.2013.

17:21

Default images

„Crna Zorica“ je jedan od 6 evropskih igranih filmova izabranih za ovu manifestaciju.

Cilj ovog festivala je da poveže Holivud sa kreativcima iz celog sveta. Hollywood Film Festival je zato organizator i velike godišnje gala dodele nagrada „Hollywood Awards“, koja zatvara i festival. Među dobitnicima nagrada ove godine će biti i neka od najpopularnijih imena svetskog filma: Džulija Roberts, Sandra Bulok, Harison Ford, Meril Strip, Metju Mekonahi i drugi.

Autori „Crne Zorice“ će predstaviti film u dvorani „Arclight Theater“ na Sanset Bulevaru i odgovarati na pitanja publike.

U crnohumornoj bajci o devojci koja donosi nesreću svakom ko se u nju zaljubi igraju Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Mihajlo Janketić, Nikola Pejaković, Miloš Samolov, Zoran Cvijanović i drugi.

U proteklih godinu dana film je prikazan na više od dvadeset festivala u zemlji i inostranstvu i osvojio je tri nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: