Dom omladine ponovo radi

Rekonstruisano zdanje Doma omladine Beograd (DOB) od petka, 25. februara, biće otvoreno za posetioce, potvrdio je direktor te ustanove Milan Lučić.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 23.02.2011.

15:36

Default images

U sali "Amerikana" publiku u petak očekuje koncert hip hop sastava "V.I.P.", dok će u Galeriji DOB biti otvorena izložba slika Ane Knežević pod nazivom "From the limbic depths".

Od subote 26. februara, u Domu omladine će se održavati projekcije filmova u okviru 38. Međunarodnog filmskog festivala - FEST, dok će rekonstrisanu veliku salu otvoriti Vlada Divljan i "Nevladina organizacija" osmomartovskim koncertom, na kome će gosti biti članovi sve popularnijeg sastava "Svi na pod".

Posle opsežne rekonstrukcije prostora, Dom omladine ponovo u svoje aktivnosti vraća pozorišni program, pa će počev od nedelje, 27. februara, na repertoaru biti"Igorov magični šou".

Predstava iluzioniste Igora Trifunova, koja je premijerno izvedena prošle jeseni u Dečjem kulturnom centru Beograd, igraće se u Domu omladine svakog vikenda.

Biće nastavljeno održavanje redovnih tribina, filmskih projekcija, promocija knjiga, a za dva meseca, kako je najavio Lučić, trebalo bi da bude otvoren Evropski informativni centar, koji će biti realizovan u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji.

Centar je namenjen prvenstveno mladima, koji će moći da dobiju sve informacije o EU, upoznaju se sa tim šta se dešava u zemljama EU, mogućnostima studiranja, pročitaju novine iz svih tih zemalja...

Rekonstrukcija Doma omladine, prva od njegovog otvaranja 1964, započeta je 2005. i obavljana je u tri faze, tokom kojih su rekonstruisani sala "Amerikana" (nekadašnji "Pogon"), velika sala, svi holovi, klub, galerija, fasada, terasa, zamenjeni liftovi i agregati, sređene instalacije.

Radovi su završeni krajem prošle godine, a rekonstrukcijom je Dom omladine dobio klimatizaciju i ventilaciju, dok dodatnu prednost predstavlja tehnička oprema za zvuk i svetlo, koju Dom omladine više neće morati da iznajmljuje.

U rekonstrukciju je, prema Lučićevim rečima, uloženo oko 308 miliona dinara i 1,2 miliona dolara, što je bila donacija američkog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: