Stiven Sigal: Dovešću Holivud u Srbiju

Sa velikim bih zadovoljstvom obnovio Kalmički hram u Beogradu, za koji sam čuo da je prvi budistički u Evropi, i za to sam dobio blagoslov premijera, rekao je Stiven Sigal za Sputnjik, u prvom razgovoru za medije nakon što je primio srpski pasoš i ličnu kartu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2016.

09:35

Stiven Sigal: Dovešću Holivud u Srbiju
Foto: Tanjug / Marko Ðokoviæ

Piše: Vladimir Sudar

Izvor: rs.sputniknews.com

Holivudskom glumcu i muzičaru Stivenu Sigalu, nekoliko dana nakon što je dobio državljanstvo Srbije, premijer Aleksandar Vučić je uručio „papire“ — pasoš i ličnu kartu.

Posle fotografisanja prilikom svečanog čina uručenja pasoša i lične karte, Sigal i Vučić su proveli oko pola sata u razgovoru iza zatvorenih vrata. Specijalno za Sputnjik, Sigal je otkrio neke detalje razgovora sa premijerom Srbije.

„Nisam primio srpsko državljanstvo da bih reprezentovao Srbiju u inostranstvu. Prihvatio sam državljanstvo zato što verujem da bih mogao mnogo toga da učinim za Srbiju u Srbiji“, rekao je Sigal za Sputnjik.

„Jedna od najvažnijih stvari o kojoj razmišljam je da dovedem u Srbiju mnogo filmskih ekipa. U Srbiji imate skoro sve — pejzaže, terene, arhitekturu… Možete da snimate u Srbiji, a da to izgleda da je snimljeno bilo gde u svetu. Želim da dovedem Holivud u Srbiju, čitavu filmsku zajednicu, i da uvedem kompletnu filmsku infrastrukturu. To su stvari o kojima razmišljam. Rekao sam premijeru da bih voleo da budem zadužen za borilačke veštine, pre svega aikido, i to su stvari kojima mislim da se posvetim u Srbiji. Generalno, razmišljam o tome šta mogu da učinim ovde“, rekao je Sigal u prvom razgovoru za medije nakon što mu je premijer Vučić uručio srpski pasoš i ličnu kartu.

On je dodao da dosta toga zna o nekad čuvenom filmskom studiju u Košutnjaku, koji je odavno van funkcije i pretvara se u ruševine.

„Nešto bi se moglo obnoviti, a nešto ne. Mnogo smo razgovarali o tom studiju i smatram da bi trebalo dovesti razne stručnjake da pogledaju koja bi se postrojenja mogla na prikladan način obnoviti. Imam želju da dovedem prave ljude u Srbiju da pokrenu posao“, rekao je poznati glumac.

Sigal je, takođe, zainteresovan i za obnovu Kalmičkog budističkog hrama koji je postojao u Beogradu između 1929. i 1940. godine.

„Od nekog sam čuo da je Srbija imala prvi budistički hram u Evropi. Još uvek istražujem šta se desilo sa kalmičkim narodom, pogledao sam neke dokumente, i ako je to istina, to je nešto što bih s velikim uživanjem uradio i za šta sam dobio blagoslov premijera“, istakao je holivudski superstar.

Sigal je dodao da se nada da će veoma brzo ponovo doći u Srbiju, najverovatnije za pet do šest nedelja.
„Moram da se vratim u Ameriku, potom idem u Rumuniju, pa na Tajland… Rumunija je dovoljno blizu, pa bih mogao ponovo da navratim“, rekao je on.

Stiven Sigal, koji je sa svojom bluz grupom nastupio za Novu godinu ispred Skupštine Srbije u Beogradu, kazao je da je prihvatio molbu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da svira na „Egzitu“, ali da još nije preciziran datum kad će nastupiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: