Fizičko-poetski performans Marije Farmer u Rexu

U sredu u 21h u Kulturnom centru Rex održava se fizičko-poetski performans "Ti i ja, isto" srpske umetnice Marije Farmer.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

10:43

Default images

Predstava je nastala tokom umetničkog rezidencijalnog programa Marije Farmer u Amsterdamu, u OT301 Gallery, od 1.-15. Aprila 2012. “Ti i ja, isto” je stilski nenarativno pozorište, bazirano na telu i pokretu, vizuelno - slike koje kreiraju tela i projekcije i poetično- tekst dobija značenje i snagu jedino kroz ritam.

Pokret je nastao kroz istraživački rad i ima niz uspelih i neuspelih sekvenci – cilj je bio da se svi pokreti sliju u jedan pokret, da se napravi jedan fizički paganski ritual i da zamerke ili oduševljenja posebnim delovima izgube na važnosti. Tema performansa je partnerska ljubav i performans istražuje oblike koje takva ljubav ima: odnos srodnih duša (soulmate), zemaljska ljubav (earthmate) i nešto što se zove “twinflame” najbliže bi bilo reći “moja druga polovina” i zapravo je kombinacija oba, prepoznavanje duša, s jedne strane i mogućnost da takva ljubav bude srećna na zemlji, u svakodnevnici.

Ulaz je slobodan.

Marija Farmer je pozorišna rediteljka i performerka, pesnikinja i trenerica/konsultant za programe ličnog i organizacionog razvoja kroz pozorište. Magistar je psihologije univerziteta u Beogradu, a završila je niz edukacija u inostranstvu: Expressive Arts University of California – Beograd (2000–2004); Tehnike ekspresivne art terapije i korišćenje umetnosti u konsaltingu – pozorište, muzika i vizuelne umetnosti – EGS; Italija (2003), Nemačka (2002); Trening za rediteljku i facilitatorku interaktivnog pozorišta (Forum teatar, Duga želja) – Adrian Jackson, Cardboard Citizens, London, UK (2001) i Pula, Hrvatska (2008); Diploma Council of Europe’s Directorate of Youth and Sport za internacionalnu trenericu-edukatorku (2001).

Živi u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: