Kultura

Četvrtak, 28.10.2010.

14:02

Đuričić slavi 40 godina karijere

Bubnjar Dragoljub Đuričić proslaviće 40 godina karijere koncertom nazvanim "Balkanska lavina" 29. decembra u beogradskom Sava centru.

Izvor: Izvor: Beta

Default images

"Dragoljub najavljuje mnoga iznenađenja na sceni i neočekivano veliki broj izvođača. 'Balkanska lavina' je veliki prednovogodišnji koncert, na kojem će posetioci primiti pozitivnu bubnjarsku energiju za ulazak u Novu godinu", saopštila je danas portparolka koncerta Marinela Kvapil.

Cetinjanin Đuričić (56), odbijen kao tinejdžer u Muzičkoj školi u Dubrovniku kao antitalenat, svirajući bubnjeve dospeo je do sastava "Mama Koko" sa kojim je pratio pop pevača Zdravka Čolića na čuvenoj turneji "Putujući zemljotres" 1978. godine, a potom je bio traženi studijski muzičar i član rok sastava Yu grupe, zatim benda Leb i sol i Kerber.

Sa grupom mladih bubnjara Đuričić je bio angažovan tokom demokratskih protesta u Srbiji 1996/97. godine i tokom petooktobarskih promena 2000. godine.

"Dragoljub trenutno priprema operetu za bubanj, trubu i glas 'Balkan Avalanche'", saopštila je Kvapilova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

40 min

Podeli: