Kultura

Nedelja, 08.07.2012.

15:23

100. izvođenje "Kose" u Ateljeu

Popularni mjuzikl "Kosa" biće izveden 10. jula na velikoj sceni Ateljea 212 jubilarni 100. put. Ovu predstavu je od premijere u februaru 2010. godine videlo, prema podacima sa sajta Ateljea, više od 40.000 gledalaca na matičnoj sceni i na gostovanjima u Novom Sadu, Sarajevu, Banjaluci, Budvi, Negotinu, Čačku…

Izvor: Tanjug

Default images

Na tekst Džejmsa Radoa i Džeroma Ragnija i muziku Galta Makdermota režiju, adaptaciju i prepev songova uradio je aktuelni direktor Ateljea Kokan Mladenović.

U velikom glumačkom ansamblu, koji je delimično izmenjen od vremena premijere, igraju i pevaju Ivan Jevtović, Branislav Trifunović, Gordan Kičić, Rifat Rifatović, Jelena Gavrilović, Katarina Žutić..., a muziku izvodi grupa "Vroom".

"Svojom hrabrošću i maštom mladi ljudi iz 'Kose' bore se protiv sveta u kome danas živimo, sveta u kome na naš život besramno utiče kapital, u kome se vode ratovi iz multikorporacijskih interesa, bore se protiv svih problema koji čine sumornu planetarnu stvarnost na početku ovog veka", navodi se na sajtu ovog teatra.

Iste večeri, u utorak, na maloj sceni "Petar Kralj" biće izvedena predstava "Čekaonica" u režiji Borisa Liješevića.

Time se završava sezona 2011/2012. koju su obeležili sa jedne strane uspesi - veliki broj nagrada za predstave i umetnike Ateljea i povećan broj gledalaca, a sa druge - težak raskol između direktora i većeg dela glumačkog ansambla.

Glumci traže smenu Mladenovića zbog, kako tvrde, bahatog odnosa prema njima, ali i navodnih finansijskih malverzacija.

Zvanični zahtev prosleđen je početkom juna osnivaču Ateljea 212 - Skupštini Beograda, od koje se očekuje konačna odluka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: