Vučić se sastao sa Monikom, poklonio joj "srpsku korpu"

Premijer Aleksandar Vučić je primio je u Vladi Srbije primio italijansku glumicu Moniku Beluči i reditelja filma "Na mlečnom putu" u kojem ona glumi Emira Kusturicu.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 24.02.2017.

16:51

Vučić se sastao sa Monikom, poklonio joj
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Vučić je zahvalio Moniki Beluči što je doprinela promociji Srbije i srpske kulture kroz projekte koje je radila sa rediteljem Emirom Kusturicom, saopštila je Vlada Srbije.

Monika Beluči je kazala da je za nju važan rad sa rediteljima iz drugih zemlja.

"U ovom filmu čak glumim na srpskom jeziku, i to je neverovatno iskustvo koje sam stekla u Vašoj zemlji", rekla je Monika Beluči o filmu "Na mlečnom putu".

Kusturica je zahvalio Vučiću na ličnoj podršci koju je pružio tom njegovom filmu. Vučić je kazao da je promocija Srbije kroz filmsku industriju važna i da će Vlada Srbije podsticati filmske projekte, i pomoći da se stvore dobri uslovi za snimanje filmova i produkcije u Srbiji.

Slavna glumica je od premijera Aleksandra Vučića dobila korpu punu srpskih proizvoda, a italijanski ambasador Beogradu Đuzepe Manca je iskoristio priliku da našem slavnom reditelju uruči Orden italijanske zvezde za doprinos Emira Kusturice afirmaciji italijanske kulture i italijanskih umetnika.

"Kusturica je povezan s kulturom naše zemlje i smatra italijanski film svojim uzorom. Ulicama i mestima u 'Drvengradu' dao je imena velikana naše kinematografije, pre svega Felinija, dok italijanski filmovi uvek zauzimaju važno mesto u programu njegovog festivala Kustendorf", navodi se u obrazloženju dodele ordena

Kusturica je napomenuo da je na početku svoje karijere mnogo naučio iz filmova italijanskog neorelaizma: "Radujem se što tako važna italijanska umetnica doprinosi tako što promoviše naš najjači filmški festival", kazao je Kusturica.
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: