Četvrtak, 21.10.2021.

21:22

Još jedan vrtić u Novom Pazaru: Ministarstvo obezbedilo 170 miliona dinara

Na proleće sledeće godine u novopazarskom naselju Ćukovac, u blizini sadašnjeg vrtića "Naše dete", počeće izgradnja novog, modernog obdaništa, najavljeno je iz lokalne samouprave.

Izvor: Novosti

Još jedan vrtić u Novom Pazaru: Ministarstvo obezbedilo 170 miliona dinara
Ilustracija: Depositphotos, Hannamariah

Šef Odseka za razvoj i realizaciju projekata Gradske uprave Novog Pazara Faruk Suljević kaže da je projektno-tehnička dokumentacija završena, a svi pripremni poslovi okončani.

"Novi vrtić će imati tri puta veće smeštajne kapacitete od postojećeg koji više ne može da zadovolji potrebe za smeštaj dece iz ovog dela grada. A taj problem je baš evidentan u ovom naselju u kojem je u poslednje vreme izgrađeno nekoliko višespratnica", navodi on.

Vrednost izgradnje novog obdaništa je oko 170 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Novi vrtić biće izgrađen u slobodnom delu parcele na kojoj se nalazi sadašnji vrtić, a kada bude završen i pušten u rad, stari objekat će biti porušen kako bi na njegovom mestu bilo uređeno dvorište", dodaje Suljević.

Sadašnji vrtić "Naše dete" izgrađen je 1977. godine, a njegov kapacitet je oko 500 mališana, pišu Novosti.

U sklopu Predškolske ustanove "Mladost" na teritoriji Novog Pazara funkcioniše pet vrtića, a uskoro se očekuje puštanje u rad i obdaništa u naselju Šestovo koje je izgrađeno pre nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: