Utorak, 18.12.2018.

11:32

Hrvatska: Krivične prijave policajcima zbog migranata

Centar za mirovne studije iz Hrvatske podneće krivičnu prijavu protiv policijskih službenika zbog sumnje da su se ponašali na nezakonit način prema migrantima.

Izvor: Tanjug

Hrvatska: Krivične prijave policajcima zbog migranata
Foto: Tanjug/AP

Pored toga, ta organizacija zahteva ostavku ministra Bošinovića, direktora policije Nikole Miline i načelnika uprave za granice jer ih smatraju odgovornim za postupanje policije, prenosi Index.hr.

Podsetimo, britanski "Gardijan" pisao je prošle nedelje da hrvatska policija sistematski vrši nasilje nad migrantima i izbeglicama koje ulaze u Hrvatsku iz BiH u pokušaju da se domognu zapadne Evrope. Objavljen je i snimak kao dokaz.

Međutim, hrvatski direktor policije Nikola Milina u ponedeljak je negirao te tvrdnje i rekao da nisu ustanovljeni nikakvi slučajevi njihovog premlaćivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: