Petak, 26.05.2017.

09:22

Mančester: Još jedno hapšenje, desetoro u pritvoru

Još jedna osoba uhapšena je u Mančesteru u vezi sa terorističkim napadom na koncertu u tom gradu u kojem su ubijene 22 osobe.

Izvor: B92

Mančester: Još jedno hapšenje, desetoro u pritvoru
Foto: GettyImages

To je deseta osoba koja je dosad uhapšena, osmoro je i dalje u pritvoru. Veruje se da je jedan od ljudi u pritvoru i Ismail Abedi (23), brat Salmana Abedija koji je izvršio napad.

Na slobodu su pušteni muškarac i žena koji su uhapšeni odmah nakon napada.

U raciji u četvrtak policija je pronašla "sumnjivi materijal" sličan onom korišćenom u napadu posle koncerta Arijane Grande.

Zvaničnici smatraju da bi saučesnici koji su pomogli da dođe do napada i dalje na slobodi.

Kada je reč o Salmanu Abediju dosad je poznati da se vratio u Veliku Britaniju iz Libije nekoliko dana pre napada. Stigao je avionom preko Nemačke.

Turski zvaničnici navode da nemaju dokaz da je Abedi ulazio u Siriju.

Američki kongresmen Majk Mekol koji predsedava Komitetom za nacionalnu bezbednost izjavio je da je Abedi tokom napada koristio TATP, eksploziv korišćen tokom napada u Londonu, kao i u napadima u Briselu i Parizu.

Tokom napada ubijeno je 22 ljudi, a ranjeno 116. U bolnicama je i dalje 75, od čega je 23 na intenzivnoj nezi. Među njima je i petoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: