"Svaki pokušaj ulaska pripadnika policije biće sprečen"

Pripadnici policija Federacije BiH neće biti raspoređeni u RS, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

23:15

Foto: EPA/Georg Hochmuth

Kako je rekao, RS koja ima teritorijalni integritet, policijske snage, Ustav, zakone i Sporazum o saradnji policijskih agencija,

"Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije Federacije BiH uđe u Republiku Srpsku, bez saglasnosti Vlade i Policije Republike Srpske, biće sprečen silom i to niko ne treba da pokušava", rekao je Dodik, prenosi sarajevski portal Kliks.

Prema njegovim rečima, problem sa migrantima se mora zajednički rešavati, ali ne "na način da se zloupotrebljava".

"Svaka vrsta opravdanja takve stvari i događaja je van Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma i kreirana je da se devalviraju uloga i značaj Republike Srpske", rekao je Dodik.

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Dragan Mektić izjavio je ranije da još ne zna da li će policajci iz Federacije BiH biti raspoređeni na najugroženije delove granice na teritoriji Republike Srpske, ali da će oni, ukoliko i budu raspoređeni, biti podređeni Graničnoj policiji BiH sa ciljem sprečavanja ulaska migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: