"Tatjana, imaš 15 dana da podneseš ostavku, u suprotnom.."

Profesionalna upravnica zgrada Tatjana Strugar iz Beograda dobila je, na adresu firme u kojoj je zaposlena, anonimnu preteću poruku zbog koje sada živi u strahu

Izvor: B92, R. C.

Ponedeljak, 07.05.2018.

21:10

Foto: Privatna arhiva

Kako je rekla za B92.net, u poruci preteće sadržine piše: "Tatjana, ugrozila si mnoge porodice. Imaš 15 dana da podneseš ostavku svuda gde si upravnik zgrade i da se mirno povučeš. Shvati ovo kao dobru nameru. U suprotnom…"

"Strahujem za svoju i bezbednost svoje porodice. Mi ne znamo o kakvom se umu radi, grozan je osećaj", navodi profesionalna upravnica zgrada u čijoj je nadležnosti oko 40 ulaza, to jest oko 1.500 domaćinstava u naselju "Stepa Stepanović" u Beogradu.

Slučaj je prijavila MUP-u, a inspektori su, kako je navela, izdali nalog da se pregleda video-nadzor pošte u kojoj je preteće pismo poslato.

"Dobila sam punu podršku i zaštitu od inspektora koji je veoma ozbiljno shvatio situaciju i profesionalno nastupio, sa napomenom da se obratim i pozovem ih u slučaju bilo kakve dalje pretnje ili presretanja", rekla nam je Strugarova.

Izjavila je da je dosad održala oko 60 sastanaka sa stanarima, da je ponekad bilo neprijatnosti na tim sastancima, ali da ne može ni da pretpostavi ko bi mogao biti autor pretnje.

"Nikoga nisam dirala, ni prozivala, stogo sam profesinalna, ali bilo je neprijatnosti, verbalnih sukoba... Svaki drugi, treći sastanak neko od stanara napravi pometnju, a drugi neće da se mešaju, da se ne zameraju komšijama. Ali ja ne verujem da je neko od njih, to je neko ko je seo, smislio, napisao pa otišao do pošte - to je neko ko razmišlja o tome", navela je upravnica i dodala:

"Nadam se da će moj slučaj bar malo pokrenuti na razmišljanje ko je u stvari profesionalni upravnik i koliko je njegov posao i odgovoran i opasan i težak. Upravnik mora da sprovede zakon, da radi po pravilnicima, da trpi rizike, da ga stanari bojkotuju, a da pritom nema nikakvu zaštitu, niti je formiran tim Komunalne policije koji bi vršio nadzor".

Ona je ponovila da ne zna na koga da sumnja, da živi u strahu, ali i nadi da se njena situacija neće ponoviti nikome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: