Bugarska: Mi nećemo proterati ruske diplomate

Bugarska neće proterati ruske diplomate zbog "slučaja Skripalj", poručio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

13:27

Bugarska: Mi nećemo proterati ruske diplomate
Foto: Getty Images

Borisov je istakao da njegova zemlja, koja trenutno predsedava Evropskom unijom, treba da održava otvoren dijalog sa Rusijom u svetlu zategnutih odnosa između zapadnih zemalja i Moskve zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj.

Bugarska je izražila solidarnost sa svojim EU i NATO saveznicima time što je pozvala na konsultacije svog ambasadora u Moskvi, rekao je Borisov, ali i istakao da su potrebni dodatni dokazi za dalju akciju.

Premijer Bugarske je to izjavio posle sastanka sa članovima vladinog saveta za bezbednost na kojem je obavljen razgovori i sa bugarskim ambasadorom u Moskvi.
Borisov je najavio da će se ambasador vratiti u Rusiju posle pravoslavnog Uskrsa, 8. aprila, prenosi Rojters.

Britanska agencija napominje da je većina zemalja članica EU i NATO, među kojima i SAD, proterala ruske diplomate, ali i da se nekoliko zemalja Unije, uključujući Grčku, Kipar, Portugaliju, Sloveniju i Austriju, nije priključilo toj koordinisanoj akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: