LSV: Kazniti političke nalogodavce paljenja ambasada

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih državnih organa da utvrde i imenuju političke nalogodavce paljenja ambasada SAD i Nemačke.

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

11:52

LSV: Kazniti političke nalogodavce paljenja ambasada

U LSV smatraju i da to što je od predsednika Srbije pre nekoliko dana u Stejt departmentu traženo objašnjenje o tome svedoči da je reč o smetnji u unapređenju odnosa sa tim zemljama koja još nije otklonjena.

Kako ističe u saopštenju generalni sekretar stranke Bojan Kostreš, nedopustivo je da je posle skoro deceniju i dalje nepoznato ko su bili politički kreatori i nalogodavci.

"Tim pre jer odluke o povlačenju i ostavljanju ambasada bez zaštite oko pola sata, policijski generali ne donose po svom nahođenju. To im je moralo biti naloženo iz samoga vrha vlasti. Recimo, od premijera, njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova. I bilo bi logično da istraga o političkim nalogodavcima krene upravo odatle", navodi Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: