Tilerson: Ne tražimo svrgavanje režima u Severnoj Koreji

SAD ne traže promenu režima u Severnoj Koreji, rekao je američki državni sekretar Reks Tilerson.

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2017.

22:39

Tilerson: Ne tražimo svrgavanje režima u Severnoj Koreji
Foto: Gettyimages

“Mi nismo vaš neprijatelj”, rekao je Tilerson nakon novih tenzija koje su izbile između SAD i Severne Koreje, pošto je Pjongjang testirao još jednu interkontinentalnu balističku raketu.

U međuvremenu, senator Lindzi Grejem naveo je da je predsednik SAD Donald Tramp spreman na rat sa Severnom Korejom ako se testiranje raketa nastavi.

“Ne tražimo promenu režima, ne tražimo propast režima, da ne tražimo ujedinjenje poluostrva, ne tražimo izgovor da pošaljemo našu vojsku”, rekao je Tilerson.

“Nismo vam neprijatelj, nismo vam pretnja, ali predstavljate neprihvatljivu pretnju za nas i mi moramo da odgovorimo”, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: