Paunović: Napredak u ostvarivanju prava manjina

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović kaže da su napravljeni pomaci u ostvarivanju prava nacionalnih manjina.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

10:31

Paunović: Napredak u ostvarivanju prava manjina
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Prema njenim rečima, ubuduće će u sprovođjenju Akcionog plana biti više uključene lokalne samouprave.

"Buduća premijerka Ana Brnabić u ekspozeu istakla je da je veliki rezultat napravljen kada su u pitanju manjine, jačanje institucionalnih okvira, i da će ova tema biti visoko na listi prioriteta buduće vlade", naglasila je Paunović za RTS.

Očekuje da u narednom periodu resori u vladi koji se bave ovom temom - obrazovanje, kultura i državna uprava i lokalna samouprava, sa Kancelarijom nastave sa sprovođenjem usvojenog Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

"Očekujem intenzivniji rad vladinog saveta za pitanja nacionalnih manjina. Biće značajno uključivanje lokalne samouprava u kojima žive pripadnici nacioanalnih manjina", rekla je Paunović.

Ona je najavila početak kampanje "zajedno svi smo Srbija", koja je posvećena nacionalnim savetima.

"Cilj kampanje je jačanje svesti šire javnosti koliko smo kao društvo bogati različitostima, bogati nacionalnim manjinama i koliko je važno da to očuvamo i negujemo", pojasnila je ona.

Država je, kako kaže, ove godine za rad 21. nacionalnog saveta izdvojila 245 miliona dinara, ali da svi moraju da dostavljaju finansijske izveštaje kvartalno.

"Imao jedan nacionalni savet kome je zbog nedostavljanja revizorskog izveštaja obustavljeno plaćanje iz budžeta Srbije, jedan nacionalni savet kome su plaćanja obustavljena zbog propusta koje su konstatovali revizori, jedan jer se duže vremena nalazi u blokadi", zaključila je Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: