Jovanović: Ne vidim jasan kurs, ne glasam za Brnabić

Poslanik i lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio danas da Vlada Ane Brnabić neće dobiti njegovu podršku.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

13:32

Jovanović: Ne vidim jasan kurs, ne glasam za Brnabić
Tanjug, arhiva

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da podršku ne može da da jer "ne vidi politički kurs koji je zemlji potreban".

Jovanović je kazao da prioritet vlade mora da bude Brisel, a ne Moskva, zatim čuvanje mira kroz integraciju sa NATO-om, a ne da se, kako kaže, od Srbije pravi balkanski Kaljinjingrad, kao i presecanje Gordijevih čvorova 90-tih.

On je kazao i da Ana Brnabić ne bi smela da ćuti kada je žrtva diskriminacije i da isto tako nema pravo da okreće glavu kada su drugi žrtve diskriminacije.

Jovanović je izneo kritike i na kadrovska rešenja a posebno na predlog da Aleksandar Vulin bude ministar odbrane, ali i na predlog da ministar bude lider Srpske narodne partije Nenad Popović, koji je, kako je podsetio, želeo da diže ograde zbog priliva migranata.

Ključna slabost nove vlade insistiranje na kontinuitetu, kaže on i dodaje: "Svet se okrenuo na glavu poslednjih godinu dana i mi ne možemo da živimo sa glavom u pesku."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: