Ruske diplomate proterane iz Moldavije

Moldavske vlasti proterale su pet članova ruske ambasade u Moldaviji, izjavio je ruski ambasador u Kišnjevu Farit Muhametšin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

19:51

Ruske diplomate proterane iz Moldavije
Foto: Gettyimages

"Za sada nećemo davati komentare", izjavio je Muhametšin za Tas.

Ruska novinska agencija Interfaks ranije je prenela pozivajući se na neimenovane izvore u moldovskom Ministarstvu inostranih poslova da je petorici ruskih diplomata naređeno da napuste Moldaviju.

Predsednik Moldavije Igor Dodon osudio je danas odluku moldavske vlade da proglasi petoro ruskih diplomata personama non grata u toj zemlji.

"Ogorčen sam neprijateljskim potezom predstavnika moldavske diplomatije i kategorički ga osuđujem", izjavio je on za Tas.

Dodon je rekao da je ova odluka u suprotnosti sa njegovom željom da obnovi odnose sa Rusijom.

Portparolka ruskog Ministasrtva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je da je situacija oko proterivanja ruskih diplomata iz Moldavije paradoksalna, ali inidkativna.

"Jasno je da to nema nikakve veze sa aktivnostima ruskih diplomata, ali ilustruje razvoj situacije u Moldaviji", istakla je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: