Danas: Janković u nedelju drži osnivačku skupštinu

Osnivačka skupština udruženja građana čiji je lider Saša Janković mogla bi da bude održana u nedelju, rekli su “Danasu“ izvori bliski članovima ovog udruženja.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

09:23

Danas: Janković u nedelju drži osnivačku skupštinu
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Čak i ako do toga ne dođe, kako kažu sagovornici “Danasa“, već duže vreme se radi na osnivanju udruženja te će i formalno ono biti registrovano vrlo brzo.

Međutim, novinari beogradskog lista među bliskim saradnicima Saše Jankovića u utorak nisu uspeli da dobiju potvrdu ovih informacija.

Kako se navodi, prema zakonskoj proceduri na osnivačkoj skupštini trebalo bi da se usvoji statut udruženja, sačini zapisnik, biraju prvi organi i odredi struktura udruženja, te se da ovlašćenje onome ko će zvanično podneti zahtev za registraciju Agenciji za privredne registre.

Izvori “Danasa“ nisu mogli da kažu kako će se udruženje zvati, jer ili je ono stroga tajna ili se oko njega još nije postigla saglasnost.

Osim toga, sagovornici “Danasa“ ne isključuju mogućnost i da su svi neophodni dokumenti za registraciju već spremljeni i da će registracija biti urađena vrlo brzo, a da se za nedelju sprema javno objavljivanje registrovanja udruženja.

Kako su mediji već pisali, u budući pokret bi trebalo da budu uključeni gotovo svi oni koji su učestvovali u kampanji Saše Jankovića za predsedničke izbore - akademik Dušan Teodorović, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić, članica Nove stranke Marinika Tepić, lider NS Zoran Živković i mnogi drugi.

Proslavljeni trener Dušan Ivković izjavio je ipak u intervjuu za “Nedeljnik“ da neće biti deo Jankovićevog pokreta.

"Neko kaže da sam imao politički angažman. Nisam siguran da li sam se politički angažovao. Ja sam samo podržao Sašu Jankovića. Ovih dana sam mu rekao kao velikom prijatelju, da mi ne zameri, ali da me ne planira u upravna tela njegove organizacije", rekao je Ivković.

Prema saznanjima “Danasa“ udruženje građana će neko vreme imati tu formu, a vremenom bi prema planu trebalo da preraste u političku stranku.

Beogradski list piše da su “svi u udruženju su svesni da je formiranje stranke veoma ozbiljan posao koji zahteva i puno para“.

Mediji su pisali i da će udruženje bivšeg ombudsmana imati predsedništvo, izvršni odbor i skupštinu, kao i lokalne odbore po Srbiji, znači gotovo sve atribute stranke.

Janković je nedavno na svom Tviter profilu pozvao svoje pratioce da predlože ima za, kako je rekao, "politički pokret društvene pravde i vladavine prava koji će nam vratiti dostojanstvo i osmehe na lica".

Među predlozima našli su se Pokret slobodnih građana Srbije, Buđenje, Front slobodnih ili samo Sloboda, Pokret građana Srbije, Pokret za normalnu Srbiju (PONOS), Pokret za slobodnu Srbiju...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: