Policija: Još dva "značajna" hapšenja u Londonu

Još dve osobe uhapšene su u Londonu zbog veza sa terorističkim napadom u britanskoj prestonici, saopštila je policija.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

09:25

Policija: Još dva
Goto: Tanjug

"Tokom noći smo izveli još dva značajna hapšenja", saopštio je komandant protivterorističkih snaga Mark Rauli, preneo je AFP.

On je potvrdio da je jedna žena oslobođena, a da je u pritvoru devet ljudi.

Rauli je kazao da je Halid Masud, koji je u sredu pregazio tri osobe na Vestminsterskom mostu i usmrtio noževima policajca ispred zgrade britanskog parlamenta, da bi ga zatim policajci upucali i ubili, rođen kao Ejdrijen Rasel.

Bi-Bi-Si (BBC) je prethodno objavio da je pravo ime Masuda bilo Ejdrijen Elms.

Britanska policija je juče saopštila da je bio višestruko osuđivan za vršenje krivičnih dela, ali nijednom za neko delo u vezi sa terorizmom.

Masud (52) je bio poznat po "brojnim pseudonimima" i živeo je u Zapadnom Midlendsu, engleskom okrugu u kome se nalazi i grad Birmingem, gde je policija izvršila raciju tokom noći između srede i četvrtka, preneo je AFP.

Masud je rođen u Kentu, na jugoistoku Engleske, a od skoro je živeo u centralnoj Engleskoj, dodala je policija.

"Masud nije bio predmet bilo kakvih aktuelnih istraga i nisu postojali prethodni obaveštajni podaci o njegovoj nameri da izvrši teroristički napad", ističe se u saopštenju.

Masud je, ipak, bio poznat policiji, navodi se u saopštenju i dodaje da je više puta osuđivan za napade, kao što je nanošenje teških telesnih povreda, posedovanje oružja i ugrožavanje javnog reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: