Danas: Janković u utorak podnosi ostavku

Zaštitnik građana Saša Janković podneće u utorak ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za predsedničku kampanju,piše Danas.

Izvor: B92

Nedelja, 05.02.2017.

20:10

Danas: Janković u utorak podnosi ostavku
Foto: Tanjug

Ostavci će prethoditi prijem u Palati Srbija koji se održava u ponedeljak , gde će biti obeleženo deset godina postojanja i rada institucije Zaštitnika građana. Na prijemu će Janković zvanično saopštiti svoju odluku.

Drugi mandat Saše Jankovića ističe 4. avgusta i on po zakonu ne bi imao pravo da ponovo bude biran na funkciju zaštitnika građana. Mandat zaštitnika građana je pet godina i može najviše dva puta da bude biran na tu funkciju. J

anković je drugi mandat odlučio da skrati jer je 26. decembra objavio da će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: