Mekalister: Srbija na dobrom putu ka EU

Srbija na dobrom putu ka EU, ostvaren je značajan napredak u proteklih godinu dana i važno je da se reforme nastave.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

17:07

Mekalister: Srbija na dobrom putu ka EU
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister.

Mekalister je Tanjugu u Briselu, nakon susreta sa ministarkom Jadrankom Joksimović, rekao da je Srbija na dobrom putu prema EU i da je to glavna poruka njegovog godišnjeg izveštaja o napretku, koji je u ponedeljak predstavljen pred Spoljnopolitičkim odborom EP.

To je dugačak put, ali je Srbija napravila značajan napredak u poslednjih 12 meseci, otvorena su nova poglavlja. Voleli bismo da ohrabrimo srpske političare da nastave svoju politiku dobrosusedskih odnosa i pomirenja”, istakao je Mekalister.

Navodeći da srpska ekonomija raste, Mekalister je rekao da bi sada vlada trebalo da nastavi sa implementacijom neophodnih reformi kako bi ekonomiju učinila jačom, te da se uhvati u koštac sa izazovima kad je reč o vladavini prava i borbi protiv kriminala i korupcije.

Mekalister je rekao i da je debata o predlogu njegove rezolucije pred spoljnopolitičkim odborom EP bila dobra, da se sada čekaju amandmani, te da veruje da će se doći do kompromisa, kada rezolucija bude usvajana na plenarnom zasedanju EP u Strazburu, u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: