LDP: Divljanje neonacista ne sme proći nekažnjeno

Liberalno demokratska partija zatražila je od nadležnih organa da reaguju zbog “divljanja neonacista na tribini na Filozofskom fakultetu“.

Izvor: B92

Subota, 17.12.2016.

21:58

LDP: Divljanje neonacista ne sme proći nekažnjeno

Kako navode, nasilje, ko god da ga čini, ne sme proći nekažnjeno kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

"Divljanje neonacista kojim je prekinuta tribina na Filozofskom fakultetu u Beogradu apsolutno je neprihvatljivo i predstavlja dokaz očajnog stanja u kojem se nalazi srpsko društvo", saopštila je danas LDP.

Srbija mora imati snage da se izbori sa svim izazovima koje joj nameće današnja situacija u Evropi i svetu, a jedan od najvažnijih izazova te vrste jeste borba protiv ekstremističkih ideja koje promovišu nacionalnu, versku, etničku, seksualnu i svaku drugu netrpeljivost" naglašeno je u saopštenju.

Liberalno demokratska partija se svim snagama zalaže za tolerantno i otvoreno društvo u kojem se pospešuje i neguje različitost kao vrednost imanentna svim modernim evropskim društvima, a Srbija, kao zemlja sa bogatom antifašističkom istorijom, u obavezi je da bude predvodnik u odbrani tih dragocenih vrednosti na kojima je nastala slobodna Evropa, navedeno je u saopštenju LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: