Ahmeti ljut: Albanci su izgubili mandate

Lider albanske DUI Ali Ahmeti s ljutnjom je konstatovao da su Albanci izgubili mandate na vanrednim parlamentarnim izborima u Makedoniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2016.

07:43

Ahmeti ljut: Albanci su izgubili mandate
Foto: Tanjug

Ahmeti je podsetio da je apelovao na glasače da ne rasipaju glasove i ne daju ih manjim strankama, već da se drže zajedno da, kako je rekao, pobedi DUI, a da ne izgube Albanci, prenela je MIA.

"S ljutnjom kažem da su Albanci izgubili mandate. DUI je pobedio na izborima, ali mene je interesovalo da u prvom redu pobede Albanci, i ne raduje me pobeda DUI", rekao je Ahmeti na konferenciji za novinare u Tetovu.

On je poručio da će DUI nastaviti odlučno da brani interese Albanaca, kao i da će ta stranka raditi na tome da zemlja ide napred, ka stabilizaciji.

Prema podacima Državne izborne komisije, posle prebrojanih 85,58 odsto glasova, DUI je najjača albanska partija u Makedoniji sa 7,43 odsto osvojenih glasova.

Pobednik vanrednih izbora u Makedoniji još nije poznat, a trka je veoma nezivesna. I vladajuća partjia VMRO-DPMNE i opozicioni SDSM proglasili pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: