Putin: Nismo anektirali Krim, Kijev kriv za sve

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija nije anektirala Krim i da su akcije Kijeva dovele do ponovnog ujedinjenja Krima s Rusijom.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2016.

19:03

Putin: Nismo anektirali Krim, Kijev kriv za sve
Foto: GettyImages

"Rusija nije anektirala ništa. Sve što se desilo sa Krimom jeste rezultat nezakonitih akcija izvesnih političkih snaga u Ukrajini koje su situaciju dovele do državnog udara", rekao je Putin odgovarajući na reči ukrajinskog ambasadora na samitu Zajednice nezavisnih država u Biškeku.

Prema njegovim rečima, Krim je ujedinjen s Rusijom u skladu s voljom naroda koji živi na toj teritoriji, prenosi TAS.

"Ove akcije su potpuno u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija, kao i relevantnim odlukama sudova UN po sličnim pitanjima koje UN imaju u svojoj međunarodnoj praksi", istakao je Putin.

Ukrajinski ambasador u Kirgistanu Nikolaj Dorošenko, koji predstavlja svoju zemlju na samitu u Biškeku, izneo je dva prigovora povodom agende na samitu i usprotivio se predsedavanju Rusije Zajednici nezavisnih država optuživši je za kršenje međunarodnog prava i aneksije ukrajinske teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: