Tramp obećava manji porez, želi da Amerika pobedi

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da će, ako bude izabran za predsednika, smanjiti poreze.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2016.

00:11

Tramp obećava manji porez, želi da Amerika pobedi
Foto: Tanjug

Tramp je rekao da će sa njegovim novim ekonomskim planom Amerika "doživeti skok".

"Nadmećemo se sa svetom i ja želim da Amerika pobedi", rekao je Tramp u Ekonomskom klubu u Detroitu.

On je, predstavljajući ekonomski plan, istakao da želi da Amerika "doživi skok" i da je to može biti učinjeno na ne tako težak način, preneo je AFP.

Tramp je naišao na pozitivne reakcije poslovnih menadžera, kada se založio za smanjenje korporativnih poreza sa 39 odsto, što je treća najviša stopa u svetu, na 15 odsto, preneo je Glas Amerike.

Rekao je da da želi da pokrene američku ekonomiju novim poreskim olakšicama, smanjenjem vladinih regulativa i nastojanjima da se poboljša položaj radnika sa srednjim primanjima.

On je obećao da će pojednostaviti poreski sistem za individualne poreske obveznike rekavši da će za mnoge Amerikance to značiti da uopšte neće morati da plaćaju porez.

Tramp se ponovo usprotivio predloženom trgovinskom sporazumu o Transpacifičkom partnerstvu (TPP) koji je podržala administracija predsednika Baraka Obame.

"Glas za Hilari Klinton je glas za TPP", kazao je Tramp, naveo je AP.

Za Hilari Klinton je rekao i da je "kandidat prošlosti" i da je predana povećanju poreza, ograničenju poslovanja privatnih kompanija i većoj kontroli energetskog sektora.

Trampov govor su više puta prekidali demonstranti koji su izvedeni iz sale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: