Tasovac: Zašto čelnici UNS-a ne staju iza svojih stavova

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac izjavio je da mu nije jasno zašto čelnici UNS "odbijaju da stanu iza svojih stavova imenom i prezimenom".

Izvor: FoNet, Beta

Subota, 30.07.2016.

17:39

Tasovac: Zašto čelnici UNS-a ne staju iza svojih stavova
Foto: Tanjug

On je dodao da ne želi da bilo kome ospori pravo na anonimnost.

Onaj ko smatra da su zakoni prekršeni time što predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) u komisijama Ministarstva imaju "istu težinu kao i pojedini počasni članovi NUNS-a" i članovi svih drugih novinarskih udruženja i medijskih asocijacija, može i treba zadovoljenje da zatraži sudskim putem, smatra ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.

"Pitam se, međutim, ko je čelnicima UNS-a dao mandat da se javnosti i Vladi Republike Srbije obraćaju, ne samo u ime svog članstva, nego u ime cele novinarske struke", naglasio je Tasovac.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo kulture i informisanja zakone i pravilnike ne tumači, već primenjuje.

"Onaj ko smatra da su zakoni prekršeni time što predstavnici UNS-a u komisijama Ministarstva imaju 'istu težinu kao i pojedini počasni članovi NUNS-a' i članovi svih drugih novinarskih udruženja i medijskih asocijacija, može i treba da zadovoljenje zatraži sudskim putem", poručio je Tasovac.

Za Ministarstvo kulture i informisanja su svi članovi medijskih komisija, kao i učesnici medijskih konkursa ravnopravni u pravima i obavezama, naglasio je Tasovac, koji smatra da je to potvrda potpunog razumevanja i poštovanja medijskog pluralizma.

"Ja lično preuzimam punu odgovornost za 'totalni fijasko Ministarstva kulture i informisanja u trošenju budžetskog novca za medije' i za 'katastrofu' koju sam izazvao, ali molim UNS da o tome zvanično obavesti svih 348 medija koji su na ovom konkursu osvojili preko 2 miliona evra iz budžeta Republike Srbije", predočio je Tasovac.

On je, takođe, zamolio "UNS da o 'totalnom fijasku' i 'katastrofi' izvesti i 36 članova komisije iz redova medijske zajednice, koji su ocenjivali projekte".

"Četvoro eksperata: Nina Brajovića, Oliveru Kovačević, Petra Jeremića i Vladimira Radomirovića, koji su na predlog UNS-a, kao čanovi komisije, aktivno učestvovali u gore pomenutom 'totalnom fijasku' i 'katastrofi', obavestiću lično", najavio je Tasovac.

"Voleo bih da se ujedinimo oko principa, a ne oko prezira prema bilo kome. Ali, ako je preduslov ujedinjenja prezir prema meni, rado ću ga prihvatiti", zaključio je Tasovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: