Pusićeva bila 11. od 12 i ne želi da se povuče iz trke

Uprkos veoma slabom rezultatu prilikom prvog glasanja u SB UN Vesna Pusić još ne namerava da povuče kandidaturu za genseka UN, objavio je "Jutarnji list".

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

21:57

Pusićeva bila 11. od 12 i ne želi da se povuče iz trke
Foto: Tanjug

U prvom krugu glasanja bivša hrvatska ministarka inostranih poslova i počasna predsednica HNS u konkurenciji 12 kandidata zauzela je 11. mesto.

Član njenog tima rekao je za Jutarnji da, uprkos tome, smatra da kandidatura Vesne Pusić nije bila neuspešna.

"Prvo, ona je u svom programu precizno ukazala na najveće probleme i na načine na koje ih treba rešavati. Osim toga, iako nije imala podršku državnog vrha, časno i kvalitetno je predstavljala Hrvatsku, i konačno, sada se vidi kolika hipokrizija vlada u svetskoj politici jer su mesecima skoro svi predstavnici UN izjavljivali da je vreme da funkciju generalnog sekretara preuzme žena, a onda su najviše glasova dodelili muškim kandidatima", rečeno je "Jutarnjem".

Što se tiče državnog vrha, ističe "Jutarnji", niko nije tužan zbog ovakvog raspleta.

"Pre sedam dana sam znao šta će se dogoditi. Mislim da bi bilo najbolje kad bi se časno povukla", kratko je prokomentarisao jedan visoki državni funkcioner, koji je želeo da ostane anoniman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: