Masakr u Nici: Petoro dece u kritičnom stanju

Petoro dece povređene u napadu kamionom na promenadi u Nici se trenutno bori za život, uključujući neidetifikovanog osmogodišnjeg dečaka koji je možda stranac.

Izvor: B92

Subota, 16.07.2016.

13:42

Masakr u Nici: Petoro dece u kritičnom stanju
Tanjug

To je izjavila portparolka dečje bolnice "Fondasion Lenval" Stefani Simpson.

U tom napadu, koji je na Dan pada Bastilje izveo 31-godišnji Tunišanin, poginule su 84 osobe, uključujući desetoro dece i tinejdžera, prenela je agencija AFP.

Simpson je izjavila da se "petoro dece i dalje nalazi u kritičnom stanju, dok se stanje jednog deteta stabilizovalo", dodavši da je u bolnicu "Fondasion Lenval" u noći napada dovezeno ukupno 30 dece.

Ona je navela da je najmlađe dete koje je primljeno u tu bolnicu posle napada u Nici bilo staro šest meseci, a većina mališana je imala povrede glave i lomove ekstremiteta.

"Mi smo navikli na to da lečimo veliki broj dece, ali je ovo bilo teško zbog psihološkog aspekta", rekla je Simpson.

U bolnici je posle napada angažovan tim savetnika za psihološke traume, koji su do sada razgovarali sa više od 50 porodica.

Samozvana Islamska država, koja je preuzela odgovornost za veliki teroristički napad u Parizu u novembru prošle godine, kad je poginulo 130 ljudi, saopštila je danas da je jedan od njenih "vojnika" izvršio napad u Nici "kao odgovor na pozive Islamske države na napade u zemljama članicama koalicije koja se bori protiv ID".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: