Poslanici nastavili konstitutivnu sednicu

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su prvu sednicu novog saziva na kojoj će raspravljati o izboru članova skupštinskih radnih tela.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2016.

09:55

Poslanici nastavili konstitutivnu sednicu
Foto: Tanjug

Time će biti zaokružen proces konstituisanja republičkog parlamenta.

Rasprava o izboru članova radnih tela je poslednja tačka dnevnog reda prve sednice 11. saziva republičkog parlamenta, koju su poslanici započeli 3. juna.

Tada su potvrđeni mandati poslanicima, a sednica je, pošto ju je predsedavajući Dragoljub Mićunović posle celodnevne rasprave prekinuo, nastavljena 6. juna.

Tog dana je nakon rasprave koja je potrajala ceo dan za predsednicu Skupštine Srbije izabrana Maja Gojković, za potpredsednike Veroljub Arsić (SNS), Vladimir Marinković (SDPS), Konstantin Arsenović (PUPS), Đorđe Milićević (SPS), Vjerica Radeta (SRS) i Gordana Čomić (DS), dok je za generalnog sekretara imenovana Svetislava Bulajić.

Skupština Srbije ima 19 odbora i Odbor za prava deteta, kao posebno radno telo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: