Kako vrh gradske vlasti ćuti / VIDEO

Dan nakon što je premijer rekao da je za rušenje u slučaju "Savamala" odgovoran vrh beogradske vlasti, oni koji pripadaju tom vrhu se ne oglašavaju.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2016.

16:36

Kako vrh gradske vlasti ćuti / VIDEO
Foto: B92

Iako su pojedini mediji spekulisali da će gradonačelnik Siniša Mali podneti ostavku, to se nije desilo, niti se on pojavljivao, niti je bio dostupan za komentar.

Reporter B92 je pokušao danas da dođe do najviših gradskih funkcionera, ali oni nisu želeli pred kamere.

Neki od njih su samo u hodu rekli da se ne osećaju prozvanim, iako je premijer najavio da će biti političkih posledica.

Gradski menadžer Goran Vesić, koji je nekoliko sati pre nego što je Aleksandar Vučić govorio o Savamali, pozvao građane "na strpljenje jer je istraga u toku", danas nije hteo pred kamere.

Kako javlja naš reporter, on je "nestao" iz litije tokom gradska slave Spasovdana, kada je video kamere B92, a za izjavu nije bio dostupan ni Andreja Mladenović.

Što se Malog tiče, iako su se sveštenici pomolili za zaštitu gradonačelnika i njegovih saradnika, on nije bio među građanima, niti je odgovarao na pozive novinara B92. Kako nezvanično saznajemo, on se neće oglašavati o ovoj temi "do daljeg".

U povorci je bio prvi čovek komunalne policije Nikola Ristić, koji je usput poručio da će "biti vremena za izjave", ali i naveo da služba kojom rukovodi ne snosi odgovornost za ovaj slučaj.

Gradski arhitekta Milutin Folić ispred Skupštine grada Beograda nije želeo da razgovara s novinarima B92, već je pred našom kamerom seo u kola i rekao "Molim vas za malo kulture", pre nego što je zatvorio vrata, podigao prozor i odvezao se s parkinga.

Izjavu je dao samo član gradskog veća Dragomir Petronijević, koji je rekao da istražni organi rade svoj posao i da će oni dati zadnju reč.

"Mi smo pravna država, tužilaštvo je nezavisno, ali razumem vašu brigu. U prethodnom periodu su se dešavale razne stvari sa fantomkama, pa nisu bile istražene, ovo je sada pravna država", rekao je Petronijević.

Istakao je da je atmosfera u gradskoj upravi radna i slavska i da se ne oseća tenzija.

"Pravna država, znam da niste navikli, ali sada je pravna država", rekao je on.

O smenama se oglasio ipak predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je rekao da oni za koje se utvrdi da su odgovorni za slučaj ne mogu ostati na svojim funkcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: