Utorak, 07.06.2016.

13:51

Radulović kod Vučića "na blic", Čeda i Čanak bez Borisa

Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić obavio je konsultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka radi formiranja nove vlade.

Izvor: B92, Tanjug

Radulović kod Vučića
Foto: Tanjug

Prvi su kod lidera SNS u zgradi Skupštine Srbije bili lideri koalicije SPS-JS Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, koji su poručili da žele nastavak saradnje, a usledio je i susret u četiri oka s bivšim stranačkim kolegom, liderom SRS Vojislavom Šešeljem. Poziv na konsultacije odbili su SDS, DS i DSS.

Vučić i Šešelj su razgovarali 50 minuta, a to je, prema rečima lidera SRS, bio njihov prvi susret nakon osam godina.

Šešelj je poručio Vučiću da neće biti u vladi i ponovio da je spreman na saradnju samo ako SNS napusti politiku učlanjenja u Evropsku uniju. Opširnije o tom sastanku u posebnoj vesti.

Vučić je nešto ranije pet minuta kraće razgovarao s predstavnicima koalicije SPS-JS, a za razliku od "tet a tet" susreta sa Šešeljem, društvo mu je pravio šef kabineta Ivica Kojić.

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je u najboljem interesu Srbije da se nastavi saradnja SPS i SNS.

Najkraći sastanak bio je s liderom pokreta "Dosta je bilo". Saša Radulović je sa saradnicima za stolom proveo samo petnaestak minuta. S njim su bili i funkcioneri Dušan Pavlović, Aleksandar Stevanović i Jasmina Nikolić.

Kako tvrdi Radulović, oni su Vučiću doneli tužbu, a razgovor su napustili "nakon uvreda".

Vučić je u Skupštinu Srbije stigao oko 13.30, iako je bilo planirano da konsultacije počnu od 14h. Predsednik SPS Ivica Dačić stigao je 10 minuta pre zakazanog termina i s njim je došao i njegov koalicioni partner, lider JS Dragan Marković.

Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić završio je u 18 sati konsultacije o vladi sa liderima LDP i LSV Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom, a razgovor je trajao sat vremena.

Razgovorom sa predstavnicima Pokreta Dveri kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić završio je nešto pre 19.00 sati današnji krug konsultacija o vladi.
Foto: Tanjug
Vučića su u parlamentu dočekale predsednica skupštine Maja Gojković i potpredsednica SNS i poslanica te stranke Marija Obradović.
Foto: Tagunj
Lider SNS će, kako je ranije navedeno u saopštenju te stranke, s predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti im osnovne tačke programa nove vlade.
Foto: Tanjug
Raspored sastanaka je objavljen u ponedeljak - prvo sa SPS-JS, pa sa SRS, a zatim su na redu predstavnici pokreta "Dosta je bilo", potom LDP i LSV, dok će u 18 sati razgovarati s predstavnicima pokreta Dveri.
Foto: Tanjug
Na konsultacije neće doći lider SDS i bivši predsednik Boris Tadić, koji je rekao da "sa Vučićem nema o čemu da razgovara", a pozive su odbili i DS i DSS.

Demokratska stranka je danas saopštila da neće učestvovati u konsultacijama, navodeći da "ne žele da učestvuju u vladi koju vodi SNS".

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić zahvalila je Vučiću na pozivu i poručila da bi dolazak delegacije te stranke bio bespredmetan, budući da su stavovi SNS i DSS potpuno suprotni.

Vučić je ranije rekao da će razgovarati s predstavnicima svih stranaka koje to žele, ali da to ne znači da će oni ući u vladu.

Nova vlada bi, prema njegovim najavama, trebalo da bude formirana do 16. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: