DS ipak bira na jesen, Šutanovac, Pajtić ili neko treći

Sednica GO DS završena je posle više od sedam časova, a B92 saznaje da će izborna skupština stranke na kojoj će se birati njen predsednik održati na jesen.

Izvor: B92, Beta

Subota, 28.05.2016.

19:39

DS ipak bira na jesen, Šutanovac, Pajtić ili neko treći
Foto: Tanjug

Kako B92 saznaje, ta sednica će biti održana 24. septembra jer datum koji je lider te stranke Bojan Pajtić ranije predložio, 10. jul, iz tehničkih razloga nije izvodljiv.

U trci za predsednika stranke su za sada Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac. Nezvanično saznajemo i da postoji mogućnost da se još neko kandiduje za tu poziciju.

U stranci su svesni da moraju da se uozbilje, postanu profesionalniji jer, kažu, partija ima još nesikorišćenog potencijala.

DS je tako "podigla lestvicu i zadala mnogima novu lekciju iz demokratije", navodi se u saopštenju.

Predsednik DS Bojan Pajtić raspisao je izbore za 24. septembar, "dan kada su pre 16 godina održani izbori na kojima je DOS pobedio jednog drugog diktatora", dodaje se u saopštenju.

Pajtić je izjavio ranije danas da DS ima mnogo veći potencijal od onog što je postignuto na vanrednim parlamentarnim izborima, ali je istakao da je ipak osujećen pokušaj uništenja stranke.

"Ne možemo biti zadovoljni postignutim rezultatom (na izborima), ali možemo činjenicom da smo osujetili one koji su vršili represiju i pokušali da nas izbace iz političkog života", kazao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: