Josipović: U državi haos, izbori jedina opcija

Bivši hrvatski predsednik i predsednik stranke "Napred, Hrvatska!" Ivo Josipović ocenio je da su novi izbori jedina primerena opcija, prenela je agencija Hina.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

21:53

Josipović: U državi haos, izbori jedina opcija
Foto: Beta

Kako kaže, u državi je haos koji preti daljim urušavanjem demokratskih standarda i ekonomskog stanja.

"Današnje izjašnjavanje u Vladi o političkoj sudbini prvog potpredednika Tomislava Karamarka ponovo je pokazalo da vladajuća koalicija i Vlada, opterećene brojnim i vrlo ozbiljnim aferama, nemaju snage, a ni pravi legitimitet da vode zemlju", izjavio je Josipović.

Josipović je rekao da vladajuća koalicija nema reformski potencijal i viziju Hrvatske utemeljenu na evropskim demokratskim standardima i ekonomskoj platformi koja može da izvede državu iz krize.

"Kao i danas, Vlada stalno pokazuje razjedinjenost o važnim pitanjima demokratskog funkcionisanja vlasti i ključnim pitanjima unutrašnje i spoljne politike. Stranka Naprijed, Hrvatska! zato smatra da su novi izbori jedina primerena opcija", rekao je nekadašnji predsednik Hrvatske.

Hrvatska vlada odbila je danas na telefonskoj sednici predlog za izglasavanje nepoverenja svom prvom potpredsedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasalo je šest ministara Mosta.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je posle glasanja kako oni nisu za nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja. Petrov je izrazio uverenje da će Tomislav Karamarko preuzeti političku odgovornost.

"Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj treba da podržavamo stari model ponašanja i biranje manje štete. Ne možemo imati takav izbor, jer bi izdali svoja načela, a tu nema kompromisa", poručio je Petrov na konferenciji za novinare.

Predsednik HDZ i vicepremijer hrvatske vlade Tomislav Karamarko rekao je da Most i njihov lider Božo Petrov neće uspeti da sruše vladu, javila je agencija Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: