Sreda, 18.05.2016.

08:26

Obračun s nasilnim vozačima:Buldožerima na motocikle VIDEO

Njujorška policija je buldožerima zdrobila 70 zaplenjenih motocikala i "kvadova" da bi time pokazala oštru politiku prema nasilnoj vožnji gradskim ulicama.

Izvor: Beta

Obračun s nasilnim vozačima:Buldožerima na motocikle VIDEO
Screenshot

Javno drobljenje motocikala deo je akcije njujorške policije u obračunu s nasilnim vozačima koji, većinom mladi i bez vozačke dozvole, jurcaju ulicama na neregistrovanim, nelegalno modifikovanim motociklima i na motociklima i ATV vozilima - "kvadovima", namenjenim isključivo za terensku vožnju.

Šef Policije Vilijam Braton je izjavio da ti vozači "predstavljaju vanrednu opasnosti ne samo za sebe, nego za sve građane". Oduzeti motocikli i "kvadovi" su položeni na bok na obali u Bruklinu i dva buldožera su ih pregazila nekoliko puta.

Ove godine je oduzeto 679 motocikala i "kvadova", 95 odsto više nego prošle, a desetine vozača su uhapšene zbog nasilne vožnje, ugrožavanja drugih i sličnih nedela.

Posle pogibije jednog motocikliste tokom policijske potere, policija ih više ne juri ulicama Njujorka, već ih prati iz helikoptera i kasnije ih hvata. Njujorška policija će od prodaje zdrobljenih motocikala otpadu dobiti oko pet centi po kilogramu.

Motocikli i "kvadovi" su uništeni jer je procenjeno da su bili takvi da bi ih retko ko kupio, a da bi bilo skupo opremiti ih za registraciju da bi se legalno mogli koristiti na ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: