Ban Ki Mun skandalizovan napadom na izbeglički kamp

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je rekao da je "skandalizovan" napadom na kamp za raseljene na severu Sirije, kada je ubijeno 28 civila.

Izvor: B92

Subota, 07.05.2016.

00:38

Ban Ki Mun skandalizovan napadom na izbeglički kamp
Foto: Gettyimages

Ban je ponovo tražio od Saveta bezbednosti da preduzme mere da Međunarodni krivični sud otvori istrage o Siriji za moguće ratne zločine.

"Odgovorni za napad protiv civila u kampu Idlib, koji je izgleda nameran i koji bi mogao da bude ratni zločin, treba da podnesu račune", preneo je njegove reči portparol generalnog sekretara Stefan Dižarik.

Dižarik je rekao da je "teško poverovati" da su vazdušni napadi "greška".

U vazdušnom napadu na kamp raseljenih u Siriji, u oblasti koja je pod kontrolom pobunjenika, poginulo je 28 civila, uključujući žene i decu, a desetina ljudi je ranjeno.

Sirijske vlasti i Rusija negirali su da su bombardovali kamp nagoveštavajući da je to delo sirijskih pobunjenika. Savet bezbednosti je već pokušao 2014. da Siriju preda na razmatranje Međunarodnom krivčnom sudu ali tome su se usprotivili Kina i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: