Kristijan Golubović pušten iz pritvora

Kristijan Golubović, koji je u pritvoru od 19. januara zbog pretnji Tamari Đurić, pušten je danas iz pritvora, javlja "Blic".

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2016.

17:03

Kristijan Golubović pušten iz pritvora

Njegov advokat Gvozden Grgur rekao je da je ovo očekivano.

"Očekivao sam da će vanpretresno veće višeg suda odlučiti da ukine pritvor iz razloga što se u radnjama mog branjenika ne ističu dela koja mu se stavljaju na teret, te samim tim je i pritvor bio neosnovan. Takođe, u toku ovog krivičnog postupka očekujem i da će krivična prijava biti odbačena", rekao je Grgur.

Kristijan Golubović osuđen je na osam godina zatvora, ali je izdržavanje kazne nekoliko puta odloženo.

Ramić: Sud odbio Golubovićev zahtev za odlaganje

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je danas molbu Kristijana Golubovića za odlaganje izvršenja kazne zatvora, ali on će ostati na slobodi do donošenja pravosnažne odluke.

Viši sud u Beogradu ukinuo je ranije danas Goluboviću pritvor, u kome se nalazi od 19. januara, zbog pretnji Tamari Đurić.

Portparolka suda Ivana Ramić rekla je Tanjugu da je Goluboviću danas, pre izlaska iz pritvorske jedinice, uručeno rešenje o odbijanju molbe, na koje ima pravo žalbe u roku od tri dana.

Ramićeva je ukazala dna to a žalba odlaže izvršenje rešenja, tako da će Golubović ostati na slobodi do pravosnažnosti odluke.

Odluku o žalbi donosi predsednik Višeg suda u Beogradu.

Golubovića čeka zatvorska kazna od tri godine i četiri meseca, koja mu je dosuđena zbog preprodaje heroina. Tri puta mu je prihvatana molba za odlaganje služenja te kazne, a nedavno je odlaganje tražio i četvrti put, obrazloživši to "zdravstvenim razlozima".

Viši sud u Beogradu ukinuo je ranije danas pritvor Goluboviću i odredio mu meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa svedokom oštećenom Tamarom Đurić.

Golubović je u pritvoru od 19. januara zbog pretnji Tamari Đurić, a sudija za prethodni postupak odredio mu je tada pritvor do 30 dana zbog ugrožavanja sigurnosti učesnice u televizijskom rijaliti šou-programu "Farma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: