Na internetu otvoren registar "Hrvata izdajnika"

Nakon najave hrvatskog ministra Mija Crnoja da će stvoriti registar izdajnika i agresora, kolektiv SKROZ napravio je internet stranicu “izdajnika”.

Izvor: B92

Nedelja, 24.01.2016.

13:15

Default images
Foto: Thinkstock

Najavu Mija Crnoja je podržao i prvi potpredsednik vlade Tomislav Karamarko.

Za kratko vreme na pomenutoj stranici upisano je već hiljadu "izdajnika" među kojima je i funkcioner opozicionog SDP-a Peđa Grbin, koji je potom na svom Fejsbuk profilu kao razlog naveo to da je "izdajnik" zato što je "srbočetnički-unističko-udbaški-partizanski zločinac".

Grbin kaže da nije ni mislio ni planirao upisivanje u registar izdajnika, te da je bio uveren da će to ostati "jedna marginalna izjava jednog marginalnog čovek" i tek "jedna nevažna crtica u istoriji suludih predloga s kojima se hrvatska politička javnost susretala".

"Bio sam u krivu. O, kako sam bio u krivu. Jer onog trenutka kada predlagatelj takvog registra postane ministar u Vladi Republike Hrvatske, kada iza njega stane parlamentarna većina pa onda još i prvi potpredsednik vlade, s ovlašćenjima zamenika premijera, Tomislav Karamarko podrži takav registar, tada pitanje registra izdajnika postaje ozbiljan problem za demokratiju i građane ove zemlje", naveo je Grbin.

On je, kako prenosi portl Index.hr, pozvao sve građane koji se ne slažu sa ovakvim predlozima i takvim vođenjem politike da posete stranicu Registar izdajnika na intrnetu i pridruže se popisu.

Grbin je zahvalio potpredsedniku vlade iz Mosta Boži Petrovu na odlučnom stavu da neće dopustiti takav registar i izrazio nadu da se, u koalicijskom pregovaranju koje će očto uslediti, neće oko toga predomisliti.

Inače, u tekstu o zahtevima koje je najavio ministar Crnoja, Index piše da je reč o čoveku koji je od 2008. u mirovini.

"Mijo Crnoja, po zanimanju policajac, rođen 1968. godine, koji ovih dana lupa o registru agresora, registru izdajnika i kakve bi filmove trebao snimati HTV, uredno je s 40 godina otišao u - penziju! A nije baš da mu fali koja ruka ili noga, pa da je invalid (makar danas ljudi i s teškim telesnim manama mogu biti aktivni)”.

U biografiji Crnoja je zapisano da je bio dve godine policajac, ali i da je četiri godine u Albaniji proveo kao šef Službe bezbednosti u hrvatskoj ambasadi u Tirani, a potom i u Mostaru.

"Čovek koji sa 40 odlazi u državnu penziju bez da ima kakvu tešku bolest i potpuni gubitak radne sposobnosti (a onda sigurno ne bi mogao obavljati posao ministra!) je neradnik i društveni parazit", naveo je novinar Indexa.

Inače na internet registru "izdajnika" upisana je hrpa ljudi, a neki od njih su, kako se navodi, više nego kreativni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: