"Sa Srbijom nema igre kao sa Crnom Gorom"

Crna Gora je primer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smeju tako da je tretiraju, izjavio je za Sputnjik predsednik Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2015.

17:56

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Tomislav Nikolić je rekao i da Crnu Goru ne treba porediti sa Srbijom, koja ima svoje interese, prava i vekovna prijateljstva.

„Crna Gora je izabrala put članstva u EU i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu - znači, članstvo bez identiteta i samostalnosti“, rekao je srpski predsednik.

Prema njegovim rečima, za razliku od Crna Gore, Srbija sve vreme pokazuje da nije takva država i da sa njom ne mogu da se igraju.

„Srbija pokazuje da ima svoje interese, prava, vekovna prijateljstva i da ne može ni Rusija da nam kaže - od sada ste neprijatelji EU, niti EU može da nam kaže da nam je Rusija neprijatelj. Mi to nećemo“, kategoričan je Nikolić.

On kaže i da Srbiju ne treba upoređivati sa Crnom Gorom, jer ona svesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO.

Predsednik Srbije je rekao i da ne želi da se meša u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, ali je izrazio zabrinutost za sudbinu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: