Četvrtak, 03.12.2015.

21:41

Novi video ID: Deca ubijaju zatvorenike

Džihadisti iz ID objavili su snimak na kojem su prikazana deca vojnici kako ubijaju šest otetih pripadnika sirijskih snaga bezbednosti.

Izvor: Beta/AFP

Default images
Foto: printscreen

Video snimak s naslovom "Za decu Jevreja" prikazuje nekoliko desetina dečaka od oko 10 godina, kako proučavaju verske tekstove i obučavaju se za borbu.

Među njima je izdvojeno nekoliko dečaka koji "upućuju poruku" protivnicima Islamske države.

Dečaci su na snimku uživo pogubili šest pripadnika sirijskih snaga bezbednost koji su oteti 2013. godine.

Sirijski vojnici, koje se prema snimku nalaze u provinciji Deir Ezor, ubijeni su iz vatrenog oružja, a jednom je prerezano grlo.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je ranije da su džihadisti regrutovali oko 1.100 dece od početka godina i da je više od 50 poginulo.

Islamska država ima običaj da objavljuje snimke s raznim metodama pogubljenja talaca i zatvorenika kao svoje propagadno oružje za dalje regrutovanje džihadista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: