"SAD spremne za kopnenu borbu sa džihadistima"

Američki sekretar za odbranu Eš Karter rekao je da su SAD spremne za kopnenu invaziju na položaje Islamske države u Iraku i Siriji.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2015.

13:33

Default images
foto: Beta/AP

On je naveo da će to biti učinjeno ukoliko bude doneta procena da je takva vrsta akcije neophodna za borbu protiv džihadista.

Karter je istakao da će SAD nastaviti da podržava umerenu opoziciju koja se bori protiv Islamske države u okolini grada Rake, kao i da su spremne da pomognu snagama iračke vlade u pokušaju da povrate grad Ramadi.

Ipak, Karter nije naveo šta treba da se dogodi da bi se zvanični Vašington odlučio za kopnenu akciju u Iraku i Siriji.

“Mi nećemo odustati od podrške našim partnerima u akcijama protiv Islamske države, bilo to značilo akcije iz vazduha, bilo akcije sa kopna. U novom “treniraj i opremi“ programu koji ćemo početi da primenjujemo pokušaćemo da identifikujemo i podržimo snage koje žele da napadnu Islamsku državu“, rekao je Karter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: