Manco: Poglavlja do kraja godine

Italijanski ambasador Djuzepe Manco izjavio je da se nada otvaranju pregovaračkih poglavlja do kraja godine i da Srbija u tome ima punu podršku Italije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

23:42

Default images
Foto: Tanjug

"Ovih dana čujemo razne brojeve - 23, 24, 32, 35 - i to su brojevi poglavlja u pregovorima Srbije o pristupanju EU. Nadam se da će biti otvorena do kraja godine, a to se sve dešava i zahvaljući podršci koji Italija daje Srbiji na njenom evropskom putu", rekao je Manco na otvaranju fabrike "Vibak" u Jagodini.

On je dodao da u Srbiji ima još puno važnih brojki, iza kojih takođe stoji italijanska zastava - 600 italijanskih preduzeća koja tu posluju, Italija je u Srbiji investirala tri milijarde evra, od čega 100 miliona evra samo u Jagodini, u kojoj radi šest italijanskih kompanija.

"To su brojevi koje i premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik vlade Ivica Dačić i predsednik skupštine Jagodine Dragan Marković Palma znaju", rekao je Manco ističući još jednom podršku Italije Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: