Obračun Krstića i Stefanovića na Tviteru

Kada ih nema u medijima, političke razmirice su sve češće na društvenim mrežama i često se pretvaraju u maraton koji traje danima i nedeljama.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

20:44

Default images

Poslednjih dana javnost prati oštru prepisku između Borka Stefanovića i Nebojše Krstića.

Iako bi prema političkoj pripadnosti stavovi trebalo da im se razlikuju eventualno u nijansama, njihovi se razlikuju mnogo više.

Uslovno rečeno, sukob između Stefanovića i Krstića traje nekoliko meseci, a intenzivirao se na Tviteru.

I jedan i drugi kažu da se njihovo pisanje ne odnosi lično na onog drugog.

"Ovde neznalice koje se dohvate politike pokušavaju da tu vrstu dijaloga, tu vrstu razmene mišljenja, pretvore u razmenu uvreda i u razmenu diskvalifikacija sagovornika", kaže Nebojša Krstić, nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića.

"Sve su to bili apsolutno moji odgovori na njegove tvitove, na ono što on radi, a to što Krstić radi, to je posao spoljnog saradnika, to se tako zove, i gospodin Krstić je spoljni saradnik ovog režima, zato što on uporno i neprekidno hvali Aleksandra Vučića i ovaj režim ističući da je član DS istovremeno", navodi Borko Stefanović iz DS.

Ipak, Borku Stefanoviću najviše smeta to što Nebojša Krstić mesecima napada njegov program, iako ga nije pročitao.

"Evo jedne stvari da se i ja složim sa njim da apsolutno nije dovoljno govoriti ua Vučić i da ova vlast apsolutno ne valja i kritikovati njene bezbrojne loše poteze, nego je potrebno dati predloge i praviti novu politiku, a to je upravo ono što ja radim. E sad što se to ne sviđa gospodina Krstiću kao spoljnom saradniku režima Aleksandra Vučića, ja mislim da to samo radi u korist moje ideje", ističe Stefanović.

"Ideje koje dolaze iz kruga stranke kojoj ja pripadam su svedene na apsurd, na besmislicu i na to mora da se ukaže, ali bez ličnih uvreda, na čemu ja insistiram i zbog toga često odustajem od debate sa primitivcima koji posežu za ličnim uvredama", kaže Krstić.

I dok se Stefanović pita zašto Krstiću svako jutro počinje sa njim na Tviteru, Krstić u svom poslednjem obraćanju na toj mreži kaže da više neće odgovarati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: