Rusi udarili na 12 objekata Islamske države

Ruska avijacija izvršila je 20 borbenih letova i izvela udare na 12 objekata ID u Siriji, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

21:39

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Prema njegovim rečima, naneti su udari po objektima logističke infrastrukture, komandnim punktovima, kampovima za obuku i bazama "ekstremista terorističkih grupa ID".

Konašenkov je rekao da je par ruskih lovaca-bombardera Su-25 izveo udar na kamp ID u kome su se pripremale grupe ekstremista iz inostranstva u oblasti Kafer-Avajd u provinciji Idlib.

Takođe, uništeni su objekti koje su teroristi koristili za skladištenje eksploziva i materijalno-tehničkih i prehrambenih zaliha, preneo je TAS.

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane naveo je i da su avioni Su-24M uništili fabriku za proizvodnju eksploziva za ID nedaleko od Damaska, a avio-bombama su uništena dva komandna punkta ekstremista u blizini Deir-el-Zor.

Bombarderi Su-34 napali su još jedno uporište ID u oblasti naselja Gmam u provinciji Latakiji, naveo je Konašenkov, dodajući da su udari izazvali paniku među ekstremistima.

Ranije danas zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov rekao je da ruska vojska pažljivo proverava obaveštajne podatke pre nego što izvodi udare.

"Stotinu puta proveravamo obaveštajne podatke. Nanosimo udare tek kada znamo da sto odsto udaramo u metu", rekao je on.

Prema rečima Antonova, ekstremisti ID od udara ruskog vazduhoplovstva spasavaju se u džamijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: