Direktorka CWS: Udovički nije direktor od 2013.

Direktorka CWS Ana Brnabić izjavila je da ničeg nezakonitog nije bilo u vezi s projektom gradnje vetroparkova.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

15:03

Default images
Tanjug

Ona je rekla i da su se nadležna ministarstva i institucije pridržavali zakona i svih rokova, i da ni u jednom od tih postupaka nije bilo elemenata korupcije.

Brnabić je na pres konferenciji precizirala da je kao direktorku CWS ne zanima razgovor Bojana Pajića i Lidije Udovički, koji je DS ponudila kao jedan od ključnih dokaza o sumnji na koupciju.

"Ne zanima me taj razgovor, ako ga je bilo i kad od da ga jebilo, jer on nema nikakave veze sa firmom Kontinental vind", rekal je Brnabić novinarima.

Ona je, takođe, odovarajući na pitanja novinara o dokumentu koji je svojevremeno Lidija Udovički uputila vladi i potpisala kao kantri menadžer, rekla da je Udovički prethodno već smenjena sa tog mesta te da je prekoračila ovlašćenja time što se pismom obratila vladi.

"U tom trentuku, kada je Lidija Udovički u martu 2014 potpisala to pismo kao kantri menadžer, ona je prekoračila sva svoja ovlašcenja. Ali nažalost, to je interna stvar Konditnental vinda", poručila je Brnabić na konferenciji za novinare.

"Možemo da dobijemo iz APR potvrdu da od januara 2013. Lidija nije direktor Kontintetal Vinda", istakla je ona.

Kontinental vind u Srbiji, kako je rekla, posluje od 2009. od kada je Lidija bila kantri menadžer i direktor prijekta do januara 2013.

Brnabić je pohvalila odnos ministara u Vladi Srbije i nadležnih institucija prema američkom investitoru po pitanju dobijanja građevinske dozvole za izgradnju vetroparka.

Ona je rekla da je posle dobijanja građevinske dozvole za izgradnju tog vetroparka, koja im je bila ukinuta pa ponovo izdata u roku od tri nedelje, i sama poslala pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kome je pohvalila odnos nadležnih institucija prema CWS.

"Zbog ovakvog odnosa Vlade prema nama kao investitorima, poslala sam pismo kako su se nadležne institucije ponašale prema nama", rekla je ona i dodala da je u tom pismu istakla profesionalnost, otvorenost i efikasnost sa kojom su ministri pristupili rešsavanju problema ponovnog izdavanja građevinske dozvole.

Ona je istakla da se ta kompanija kao investitor osećala zaštićeno i da je želela svoje iskustvo da podeli sa drugim investitorima.

Brnabić je objasnila da je prva građevinska dozvola tom američkom investitoru bila ukinuta, pa ponovo izdata zbog različitog tumačenja zakona o energetici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: