Završen protest zbog "Beograda na vodi" FOTO

Protest građana zbog početka realizacije projekta "Beograd na vodi" je završen, policija okupljenima nije dozvolila šetnju.

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2015.

13:45

Default images
Foto: B92

Kako javlja reporter B92, protestu je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.

Građani okupljeni oko inicijative "Ne davimo Beograd" protestovali su nedaleko od autobuske stanice u Beogradu.

Foto: Tanjug
Uz prisustvo kordona policije skup je protekao mirno.
Foto: Tanjug
Zbog protesta saobraćaj u Karađorđevoj ulici je obustavljen.
Foto: Tanjug
Kamen temeljac za izgradnju prve dve kule u okviru projekta Beograd na vodi biće postavljen danas u 16:30.
Foto: Tanjug
Kako javlja reporter B92, ulice oko Geozavoda su zatvorene i na njima su kordoni policije, tako da učesnicima protesta nije bio omogućen prilaz zgradi Geozavoda.
Foto: B92
Učesnici protesta "Ne da(vi)mo Beograd" zaustavljeni su u Karađorđevoj ulici ispred hotela "Bristol" odakle je zabranjen prolaz do Geozavoda gde je trebalo da počne protest protiv izgradnje "Beograda na vodi".

Za saobraćaj su zatvorene Karađorđeva ulica do Brankovog mosta, Gavrila Principa i okolne ulice koje vode ka mestu gde će danas biti položen kamen temeljac za izgradnju prve dve kule u okviru projekta "Beograd na vodi".
Foto: B92
Prvobitno je bilo najavljeno da će se učesnici protesta okupiti ispred zgrade Geozavoda, gde je smešteno preduzeće "Beograd na vodi", a zatim poći u protestnu šetnju do mesta gde će bti postavljen kamen temeljac.
Foto: B92
Organizatori su rekli da su na početku okupljanja privedene dve osobe.

Kamen temeljac za izgradnju dve kule danas popodne će postaviti premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Upravnog odbora kompanije "Igl hils" iz Ujedinjenih arapskih emirata Muhamed Alabar.
Foto: B92
Predstavnici građanske inicijatve "Ne da(vi)mo Beograd" poručili su na protestu da su se građani okupili da izraze nezadovoljstvo "pljačkaškim" projektom "Beograd na vodi" zbog kojeg je, kako navode, centar Beograd poklonjen privatnim investitorima.

Iva Čukić iz te inicijative rekla je da će se i dalje boriti protiv pljačke i otimačine, ističući da je centar grada poklonjen i da se poštuje želja privatnih investitora, a ignoriše glas građana.

Marko Aksentijević je rekao da se smanjuju plate i penzije, a poklanjaju najbolji razvojni resursi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: