Medveđa: Izlaznost osam odsto do deset sati

Na vanrednim lokalnim iozborima u Medveđi do deset sati, prema podacima Opštinske izborne komisije, glasalo je oko osam odsto birača.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2015.

11:03

Default images
Foto: Tanjug

Izborni proces protiče bez problema u šta su se uverili i članovi Opštinske izborne komisije koji su obišli neka od glasačkih mesta. Najveća gužva je na dva biračka mesta u centru grada.

Predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Radenović rekao je Tanjugu da je po podacima kojima raspolaže ta komisija na izbore do deset sati izašlo oko osam odsto građana sa pravom glasa.

"Obišli smo više birackih mesta, nema nikakvih problema, a najveća gužva je na glasačkim mestima Medveđa jedan i dva", rekao je on.

Za 35 odborničkih mesta, koliko broji lokalni parlament, bore se predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske, a pravo glasa ima oko 10.500 birača koji mogu da glasaju na 28 glasačkih mesta.

Prva na izbornom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije".

Zatim sledi lista "Demokratska partija - Nagib Arifi" koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana "Za Gornju Jablanicu" Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje(PDD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) je četvrta, dok je kao peta proglašne lista "Demokratska stranka - Nebojša Trajković".

PDD predvodi republički poslanik Riza Halimi, DUA Rahmi Zulfiu, a stranačka centrala obe političke partije koja okuplja lokalne Albance je u Preševu.

Lokalne izbore u Medveđi je raspisala predsednica repuličkog parlamenta Maja Gojković, pošto je prethodno 8. juna Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Medveđa.

Razlog za tu odluku vlade je bilo, kako je tada saopšteno, to što u zakonskom roku nije odrzana nijedna sednica opštinskog parlamenta.

Podsećamo, premijer Aleksandar Vučić je tokom nedavnog gostovanja na RTS-u, na pitanje o komentaru na najave Albanaca o formiranju Zajednice albanskih opština u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, rekao da u Medveđi živi šest do sedam posto Albanaca, ali "da ih oni crtaju na papiru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: